Skip to content

Ons familiebedrijf

Nederland is een echt zuivelland. Generaties Nederlanders zijn opgegroeid met een dagelijks glas melk, boordevol calcium, eiwitten, vitamines en mineralen. In het spoor van deze zuiveltraditie is Globemilk ontstaan: de enige Nederlandse fabrikant van hoogwaardige, houdbare zuivelproducten.

Globemilk is een kleinschalige organisatie en daardoor extreem flexibel: we volgen geen trends maar creëren ze zelf met onze innovatieve producten. Vanuit Boxmeer maken we gezonde Nederlandse zuivel bereikbaar voor de wereldmarkt.

Owner Family Business

Specialist in melk

Melk is gezond en lekker. Melk geeft energie, sterke botten en zit boordevol vitamines en mineralen. Melk is goed voor iedereen, van jong tot oud. Juist daarom drinken Nederlanders al eeuwenlang melk. Onze koeien zijn sterk en worden goed verzorgd. Het resultaat? Gezonde melk van de hoogste kwaliteit. Verkrijgbaar in een premium merkconcept rechtstreeks traceerbaar naar de melkfabriek.

‘Expertise in controlling the integrated dairy chain’

‘After becoming father, I have been looking for the best nutritional food for my firstborn child. I have been looking for the best source in the world, where people get old, live healthy and grow tall. I have found the Netherlands, a country in Europe, to have the tallest people in the world. Their strong history in dairy farming and their expertise in controlling the vertically integrated dairy chain has proven to be the best in the world. Herewith, I have contacted Globemilk, the only factory in the Netherlands producing UHT milk and found them having the same values as myself; quality, reliability and responsibility. Nowadays we have a strong strategic partnership and the best nutrition foods in the world is available for both my family as well as any other family in China looking for the best living standards.’

Mr. Neery Peng (strategic partner China)

Ons proces

Kwaliteit vraagt continu aandacht. Dat begint in de wei en eindigt pas bij de consument. Bij Globemilk is kwaliteit een werkwoord: we controleren het hele proces, tot ver buiten de bedrijfsmuren.

Koe
Molens, koeien en weilanden zo ver als het oog reikt: dat is typisch Holland. Al eeuwenlang krijgen koeien hier de ruimte om te grazen. Het maakt onze koeien sterk en gezond, dé basis voor hoge kwaliteit Hollandse melk.
Boer
Boeren weten het beste wat goed is voor hun koeien. Daarom werkt Globemilk graag samen met professionele melkveehouders uit eigen omgeving. Zodat de koeien de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben... en dat proef je!
Ingangscontrole
Bij Globemilk is de ingangscontrole heilig: iedere levering wordt gecontroleerd op antibiotica, temperatuur, pH-waarde, documentatie en natuurlijk voedingsstoffen. Pas als aan alle eisen voldaan is, wordt de rauwe melk in productie genomen. Zo garanderen we hoge kwaliteit melk met vertrouwde smaak.
Productie
Na binnenkomst wordt de rauwe melk op Ultra Hoge Temperatuur (UHT) verhit. Kort maar krachtig, want dan bllijft de smaak behouden. Vervolgens worden verschillende lang houdbare melk- en roomproducten gemaakt. De melk wordt ten slotte hygiënisch afgevuld en verpakt. Dankzij Track-and-Trace zijn onze producten altijd en overal te volgen.
Kwaliteitscontrole
Aan kwaliteit doen we geen concessies. Zowel voor, tijdens als na productie vindt daarom een uitgebreid kwaliteitsonderzoek plaats. Zo kunnen we al onze producten met een gerust hart vrijgeven en vol vertrouwen wereldwijd distribueren.
Transport
Alles in orde? De producten worden in trays verpakt, op pallets geplaatst en zorgvuldig ingepakt. Ze krijgen een beschermend jasje om het transport zo goed mogelijk te laten verlopen. Vervolgens gaat onze zuivel met vrachtwagens naar de haven van Rotterdam. Van daaruit wordt de wereldmarkt bediend.
Previous
Next

Kwaliteit

  • Globemilk stelt hoge eisen aan de eigen organisatie en aan partners. Van melkveehouder tot distributie en marketing: de complete zuivelketen wordt gecontroleerd. Zo zorgt Globemilk voor een constant hoge productkwaliteit. Kiezen voor Globemilk is dus kiezen voor een gecertificeerde, professionele partner.

Betrouwbaarheid

  • Globemilk is een onafhankelijk familiebedrijf. Als betrokken en gepassioneerde partner bouwen we aan langetermijnrelaties. Kiezen voor Globemilk is kiezen voor continuïteit. 

Verantwoordelijk-heid

  • Globemilk is gebouwd op de rotsvaste overtuiging dat goede zuivelproducten voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Als melkproducent hebben we oog voor mens, dier en milieu. Kiezen voor Globemilk is kiezen voor een partner die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, van melkveehouder tot supermarkt.

Flexibiliteit

  • Globemilk is meer dan een leverancier. We hechten veel waarde aan open communicatie en korte lijnen: we denken graag mee en zijn altijd bereikbaar voor advies. Zo creëren we slagkracht: we kunnen snel inspelen op marktontwikkelingen of technologische innovaties. Kiezen voor Globemilk is kiezen voor een partner met commitment in plaats van een leverancier.  

De kracht van de familie

Globemilk een familiebedrijf opgericht door van oudsher melkveehouders. Die binding met Nederlandse bodem is altijd gebleven: Globemilk kent de hele keten van koe tot koelkast. Inmiddels is Globemilk een internationaal merk, maar in de basis is niets veranderd: Globemilk is 100% onafhankelijk en gelooft in de kracht van de familie. Omdat alles begint met eerlijk ondernemerschap en dat is precies waar Globemilk voor staat

Werken bij globemilk